Marcați
Faptele bune continuă
Președintele Igor Dodon a lansat, împreună cu prima doamnă a țării, Galina Dodon, o campanie de colectare a fondurilor. Banii vor fi folosiți pentru procurarea a patru locuințe, în care se vor muta cu traiul patru familii cu mulți copii, aflate în dificultate. Colectarea fondurilor va avea loc prin intermediul Fundației de binefacere ”Din Suflet”.

Potrivit președintelui Igor Dodon, viitorii beneficiari au fost deja selectați. Unul dintre aceștia este Olesea Gavrilovici din satul Crocmaz, raionul Ștefan Vodă, care crește singură cinci copii, cu vârsta cuprinsă între trei și 17 ani. Doi dintre ei, cu vârstele de trei și cinci ani, suferă de boli cardiace. Familia locuiește într-o casă închiriată. Un alt beneficiar este Victoria Bivol din localitatea Talmaza, raionul Ștefan Vodă. Ea crește patru copii și urmează să mai nască unul, luna aceasta. Și familia ei locuiește cu chirie. Printre cei care își vor vedea împlinit visul de a avea propria locuință este familia Vasilciuc din orașul Fălești. Părinții se înghesuie acum, împreună cu cei șapte copii minori, în două camere. Și pentru familia Ipati din satul Baccealia, raionul Căușeni, urmează a fi cumpărată o casă. Actualmente, cei doi soți închiriază o locuință, în care își cresc trei copii, inclusiv unul cu grad sever de dizabilitate. Anterior, Fundația de binefacere ”Din Suflet”, patronată de prima doamnă a țării a ajutat șase familii să-i cumpere o casă, iar alte 36 au beneficiat de ajutor la reparația locuinței.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).