Marcați
Capitala întîrzie în dezvoltare
Capitala Moldovei este cuprinsă de haos, din cauză că nu a fost aprobat un nou plan urbanistic general. Asta urma să se întâmple de, cel puțin, șase ani, a declarat arhitectul-șef, Sergiu Borozan, în cadrul unor dezbateri publice pe această temă. El atenționează că cel mai mare oraș al țării are nevoie, urgent, și de o nouă nouă schemă a rețelei de transporturi.

Potrivit arhitectului-șef al Capitalei, Sergiu Borozan, actualul plan urbanistic general a fost aprobat în 2007 și nu mai corespunde realităților. Între timp, numărul autovehiculelor a crescut esențial, încât au apărut două probleme grave - ambuteiajele și lipsa locurilor de parcare.

La rândul său, consilierul municipal socialist Alexandr Odințov a anunțat că fracțiunea PSRM a ajuns la un acord cu reprezentanții Dumei Orășenești a Moscovei privind acordarea de către specialiștii ruși a asistenței necesare pentru dezvoltarea Chișinăului. ” Am discutat la Duma Orășenească a Moscovei, cu administrația. Ei ne vor acorda asistență, asistență din partea experților, asistența consultanților. Dacă va fi nevoie - și din partea Institutului Național de Cercetări. Este și Institutul Național de Cercetări în Construcții, Institutul Național de Cercetări pentru planul general al Moscovei - urbanism, un institut federal. Ei sunt gata să ne acorde, pe principii de prietenie, ajutor intens pentru accelerarea sau pentru acordarea consultărilor pentru elaborarea și actualizarea planului general”, a mai spus Odințov.

La finalul dezbaterilor, consilierii i-au solicitat arhitectului-șef să elaboreze un plan urbanistic zonal pentru centrul Capitalei și un proiect de decizie privind actualizarea planului urbanistic general. De asemenea, în scopul promovării unei politici urbanistice unitare, urmează să fie organizat un forum tematic, precum și un congres al consilierilor municipali și celor din localitățile din componența municipiului Chișinău.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).