Marcați
Fără teme pentru acasă- fără cunoștințe
Excluderea temelor pentru acasă din învățământul primar va avea un impact negativ asupra elevilor. De această părere sunt mai mulți părinți, care au criticat noua reformă a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Ei se tem că scutirea copiilor de activitățile pentru acasă îi va indisciplina.

Mai mulți părinți spun că nu-și doresc excluderea temelor pentru acasă, deoarece asta nu-i va motiva pe elevi să studieze în afara programului de studii.

Și profesorii sunt de părere că prin excluderea temelor pentru acasă, copiii vor avea doar de pierdut. Olga Levanduc care a lucrat învățătoare mai bine de 20 de ani a declarant pentru NTV Moldova că, din cauza salariului mic, a părăsit sistemul de învățământ și a plecat în străinătate. Ea spune că, în loc să exclude temele pentru acasă, Ministerul Educației ar trebui să revadă curricula pentru clasele primare și să elaboreze un program mai simplu.

Rectorul Institutului de Relații Internaționale din Moldova, Valentin Beniuc, a declarat, în cadrul emisiunii ”Acces Direct” de la NTV Moldova, că toate reformele implementate în ultimii ani de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării nu au adus nicio îmbunătățire. ”Reformele întotdeauna se fac în timp. La noi, un ministru când vine, el repede vrea să facă reforme, să se manifeste. Acum, de lichidat atâtea școli, de mai făcut așa programe, de mai introdus obiecte de studii, de făcut așa ca să fie bombat, frumos, bogat. Să impresioneze ca, până la urmă, lucrurile să se termine tragic, cu distrugerea învățământului ca atare”, este de părere Beniuc

Recent, ministrul Educației, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc, a anunţat despre o reformă, care prevede scutirea ca elevilor claselor primare de temele pentru acasă. Decizia urmează să fie votată în, cel mult, o lună și jumătate.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).