Marcați
Festival consacrat Domnitorului Ștefan cel Mare
Duminică, la Molovata, Dubăsari s-a desfășurat cea de-a XV- a ediție a Festivalului ” Un trandafir, o lumînare pentru Ștefan cel Mare”. La eveniment a participat și președintele Republici Moldova, Igor Dodon. Șeful statului a depus flori la bustul Voievodului din localitate după care a participat la un Te-Deum la Biserica ”Nașterea Maicii Domnului”. Ulterior, participanții la Festival au urmat un Drum al Crucii.

Evenimentul a continuat cu un spectacol de muzică populară și cu o expoziție a meșterilor populari din Molovata.

Tot ieri, șeful statului a vizitat și biserica din Oxentea, Dubăsari unde acum un an a contribuit financiar la efectuarea unor lucrări de reparație a lăcașului sfînt
Anul 2018, prin Decret prezidențial a fost declarat Anul lui Ștefan cel Mare și Sfînt. Președintele Igor Dodon a menționat că, salută toate acțiunile consacrate Voievdului Ștefan cel Mare deoarece ele ”au scopul de a spori interesului societății față de istoria și cultura Moldovei și reprezintă un semn de înaltă recunoștință pentru Marele Domnitor care a avut un rol aparte în istoria statului moldovenesc”.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).