Marcați
PROTEST FAȚĂ DE CEDAREA STADIONULUI REPUBLICAN
Deputații socialiști au criticat astăzi guvernarea, pentru decizia de a transfera Stadionul Republican în proprietatea Ambasadei SUA. Decizia de a introduce acest proiect pe ordinea de zi a fost aprobată în timpul ședinței. Revoltați de acest gest al majorității parlamentare, fracțiunea PSRM a părăsit sala de ședințe a Legislativului.

Secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu, a declarat că la baza proiectului privind transferarea Stadionului Republican în proprietatea Ambasadei SUA a stat un demers din 27 decembrie 2017 din partea acestei reprezentanțe diplomatice.Proiectul prevede transferarea proprietății în gestiunea Statelor Unite ale Americii.

Deputatul socialist Vasile Bolea a amintit despre o decizie anterioară a Parlamentului, prin care se interzice schimbarea destinației terenurilor sportive. Anterior a fost aprobată o hotărîre prin care se interzice orice construcție pe terenurile sportive cu excepția celora ce țin de domeniu, a spus Bolea.

Pentru a justifica decizia autorităților, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că stadionul republican nu mai poate fi reabilitat. El le-a reproșat liberalilor, care s-au aflat la cârma Capitalei în ultimii ani, că au lăsat această instituție să degradeze.

Potrivit unei estimări din anul 2014, valoarea terenului de cinci hectare, pe care se află Stadionul Republican, ajunge la 20 de milioane de euro. Deputațul socialist, Vasile Bolea a insistat să fie anunțat public unde vor fi investiți banii din această afacere –întrun nou complex sportiv sau orientați spre acțiuni cu caracter electoral ale guvernării? Potrivit PSRM, transferarea Stadionului Republican în proprietatea Ambasadei SUA este o nouă hoție, aprobată tacit de către opoziția proeuropeană. În semn de protest, socialiștii au părăsit sala de ședințe.

Legea privind transferarea Stadionului Republican în proprietatea Ambasadei SUA a fost votată, în două lecturi, de către 65 de deputați dintre cei 78 rămași în sala de ședințe.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).