Marcați
PLAGIATUL, PROMOVAT ÎN GRABĂ
Inițiativele legislative, plagiate de majoritatea parlamentară de la președintele țării, sunt promovate cu o viteză nemaivăzută. În ordinea de zi a ședinței de vineri a fost inclus proiectul de lege înregistrat marți, care prevede micșorarea taxelor pentru procedurile de perfectare a certificatelor de moștenire. Asta în timp ce un proiect similar a fost elaborat de către șeful statului și înregistrat în Parlament încă în aprilie anul trecut, care a fost avizat negativ de către Guvern.

Deputatul socialist Vasile Bolea a propus comasarea proiectului elaborat de președintele țării încă în 2017 cu inițiativa PDM, elaborată zilele trecute. ”Un proiect similar a fost înregistrat la inițiativa președintelui RM. El a fost elaborat la solicitarea cetățenilor țării cu care s-a întilnit șeful statului în teritoriu. Oamenii au spus că nu au posibilitatea de a achita sume enorme pentru serviciile notariale”, a menționat Bolea.

Democratul Sergiu Sîrbu s-a pronunțat însă împotriva comasării celor două inițiative. Acesta a spus că PDM a cnstatat problema încă în 2014.

În replică, Vasile Bolea a declarat că guvernarea a furat proiectul președintelui, l-a prezentat acum două zile și intenționează să-l voteze în mare grabă. Legislatorul a insistat că proiectul este furat și că au fost modificate doar cîteva cifre. Bolea a mai declarant că: ” dacă ați constatat problema încă în 2014 de ce nu ați venit cu un proiect în acest sens încă în 2015, 2016?”.

Pentru comasarea proiectului de lege elaborat de șeful statului cu cel prezentat de PDM au votat doar deputații socialiști.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).