Marcați
PREȘEDINTELE ȚĂRII ȘI PSRM ÎN TOPUL PREFERINȚELOR ELECTORALE
Președintele țării, Igor Dodon, este singurul politician care se bucură de cel mai mare nivel de încredere în rândul cetățenilor, devansându-i cu un mare avans pe liderii guvernării, dar și pe cei ai opoziției proeuropene. Așa arată rezultatele unui studiu sociologic, realizat de Institutul Republican Internațional din Statele Unite ale Americii. Sondajul a mai scos la iveală că, în cazul unor alegeri parlamentare, Partidul Socialiștilor ar ieși învingător.
Potrivit sondajului relizat de sociologii americani, la capitolul ”opinie favorabilă”, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, este singurul politician care a întrunit 50 la sută din opțiunile celor intervievați. El este urmat de Andrei Năstase, Maia Sandu, Zinaida Greceanîi, Pavel Filip și Vladimir Voronin
Totodată, Igor Dodon are cel mai mic nivel de neîncredere din partea cetățenilor - de 45 la sută. Prin comparație, în cazul liderului PN, Renato Usatîi, acest indicator ajunge la 70 la sută. Usatîi este la același nivel de neîncredere cu Vlad Plahotniuc și Iurie Leancă. Politicianul cel mai urât de cetățeni este unionistul Mihai Ghimpu, cu un nivel al neîncrederii de 85 la sută.
Potrivit aceluiași studiu, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, Partidul Socialiștilor ar întruni cel mai mare număr de voturi. Totodată, în Parlament ar mai accede trei formațiuni - PAS, PPDA și PDM. Totuși, rezultatele celor trei formațiuni nu sunt suficiente pentru a depăși scorul socialiștilor. Studiul a fost realizat în perioada 21 mai - 18 iunie. La el au participat 1.517 persoane. Marja de eroare este 2,5 la sută.
NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).