Marcați
TAXE MAI MARI PENTRU STUDII LA MEDICINĂ
Taxa de studii la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” a fost majorată în acest an cu 1.300 de lei și a depășit 30 de mii. Startul sesiunii de admitere a fost dat ieri. Pentru a-i scuti pe părinți de plata acestor taxe, tinerii speră să prindă un loc la buget, deși Guvernul a alocat doar 390 de burse.

După scumpirea din acest an, taxa de studii pentru viitorii medici va depăși 30 de mii de lei. La Facultatea medicină, anul de studii va costa 30.100 de lei, iar la facultatea farmacie - 30.500 de lei. Pentru Facultatea stomatologie, taxa anuală a fost stabilită la nivelul de 31.700 de lei. De asemenea, au fost înființate două facultăți noi, de optometrie și asistență medicală generală, pentru care studenții vor trebui să plătească 32.200 de lei și, respectiv, 19.300 de lei. Secretarul comisiei de admitere, Diana Uncuța, a explicat majorarea taxei prin necesitatea procurării echipamentelor pentru studii.

Pentru că statul a alocat doar 390 de burse, lupta pentru un loc la buget este extrem de mare.

Recepționarea documentelor pentru sesiunea de admitere la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” se va încheia în 26 iulie. Rezultatele vor fi anunțate la începutul lunii august.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).