Marcați
LICITAȚIE CONTESTATĂ
Amenajarea a 100 de terenuri de joacă în Capitală se amână. Asta din cauză că două firme care au participat la concurs au contestat rezultatele licitației. Reprezentanții Direcției Generale Locativ-Comunale și Amenajare susțin că au respectat procedura de selectarea a câștigătorului și că ceilalți doi agenți economici au fost descalificați, deoarece nu au întrunit cerințele impuse. Recursul a fost examinat astăzi de Agenția Națională de Soluționare a Contestațiilor, care urmează să aprobe o decizie în decurs de trei zile.

În cadrul ședinței de examinare a contestației, antreprenorul Ilie Muntean a recunoscut că a admis abateri de le cerințele concursului, însă consideră că a fost nedreptățit, deoarece a propus un preț cu 1,2 milioane de lei mai mic față de câștigătorul licitației.

În replică, reprezentantul Direcției Generale Locativ-Comunale și Amenajare, Vasile Efros, a declarat că antreprenorul nu a întrunit mai multe cerințele pentru calificare. În special, este vorba despre lipsa certificatelor de conformitate a echipamentelor, dar și lipsa experienței de trei ani în acest domeniu.

Dacă Agenția Națională de Soluționare a Contestațiilor va respinge demersul, direcția de profil va semna contractul cu firma câștigătoare. În caz contrar, urmează să fie anunțată o nouă licitație. Cele 100 de terenuri de joacă urmează a fi amenajate în toate sectoarele Capitalei până la sfârșitul acestui an. Pentru asta, din bugetul municipal au fost alocate 12 milioane de lei. Inițiativa le aparține consilierilor socialiști, care au identificat adresele în baza solicitărilor de la locuitorii orașului.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).