Marcați
UN NOU MANDAT PENTRU ERDOGAN
În Capitala Turciei a avut loc ieri ceremonia de învestire a președintelui Recep Tayyip Erdogan, reales pentru al doilea mandat, în urma scrutinului din 24 iunie. Printre cei 28 de premieri și președinți ai parlamentelor, prezenți la Ankara, a fost și președintele Republicii Moldova. Igor Dodon a anunțat că i-a mulțumit omologului său din Turcia și l-a invitat într-o vizită oficială în țara noastră.

Șeful statului a participat la ceremonia de învestire de la Ankara la invitația președintelui Recep Tayyip Erdogan. ”L-am felicitat pe domnul Erdoğan cu ocazia inaugurării oficiale în funcția de Președinte al Turciei. Am salutat relațiile de bună prietenie, stabilite între Republica Moldova și Republica Turcia, mulțumindu-i pentru sprijinul acordat țării noastre în realizarea mai multor proiecte sociale, economice, umanitare, inclusiv a proiectului de renovare a sediului instituției prezidențiale. Am reiterat invitația în adresa omologului meu turc de a întreprinde o vizită oficială în țara noastră, la finele lunii august, în cadrul căreia va avea loc ceremonia solemnă de deschidere oficială a clădirii Președinției”, a menționat șeful statului.

Potrivit uzanțelor protocolare, Recep Tayyip Erdoğan a depus jurământul în prezența guvernului și deputaților din Marea Adunare Națională. Ulterior, el a vizitat mauzoleul întemeietorului Republicii Turcia, Mustafa Kemal Ataturk. Cortegiul liderului de la Ankara și-a continuat calea spre Palatul Prezidențial, unde s-a desfășurat ceremonia de inaugurare. După alegerile prezidențiale din Turcia au intrat în vigoare modificările la constituție, adoptate în urma referendumului din 2017, potrivit cărora țara a devenit prezidențială. Numărul deputaților a crescut de la 550 până la 600, iar postul de premier a fost exclus.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).