Marcați
ȘEFA DNA DIN ROMÂNIA A FOST DEMISĂ
Șefa Direcției Naționale Anticorupție din România a fost demisă. Un decret de revocare a Laurei Codruţa Kovesi a fost semnat de către președintele român, Klaus Iohannis. Mai multe detalii aflaţi din grupajul de ştiri pe scurt.

Anunţul privind revocarea din funcţie a şefei DNA a fost făcut astăzi de purtătoarea de cuvânt a Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi. Ea a menţionat că hotărârile Curții Constituționale din România trebuie respectate și aplicate nu doar de președintele de la Bucureşti, ci și de majoritatea politică. Totodată, Dobrovolschi a afirmat că președintele din ţara vecină consideră că România nu poate face pași înapoi de la statutul de țară în care domnește legea și supremația Constituției. La sfârşitul lunii mai, Curtea Constituțională a României a stabilit că liderul de Cotroceni urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, argumentând că preşedintele român nu a avut nicio obiecţie cu privire la regularitatea procedurii iniţiate de ministrul justiţiei, Tudorel Toader. Preşedintele partidului Uniunea Salvaţi România, Dan Barna, a declarat, astăzi, că în sitaţia actuală s-a ajuns din cauza penalilor din funcţiile publice, care au transformat ţara în casa de avocatură a liderului PSD, Liviu Dragnea, şi că statul vecin are nevoie de un referendum pentru justiţie.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).