Marcați
ACTE ACCESIBILE ȘI ÎN LIMBA RUSĂ
Toate actele normative ale Primăriei Capitalei și ale preturilor vor fi traduse în limba rusă, din această săptămână. Anunțul a fost făcut de către liderul fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban. El susține că traducerea va fi asigurată de către un grup de voluntari, care a inițiat deja traducerea a aproximativ 20 de documente. Mai exact, e vorba de regulamente, proiectele de decizie, Planul Urbanistic General actualizat, dar și alte informații de interes public.

Ion Ceban a anunțat că problema lipsei documentelor sau informațiilor în limba rusă a fost semnalată de către cetățeni în recenta campanie electorală, când și-a asumat angajamentul de a o soluționa. Deși legislația în vigoare obligă autoritățile locale să asigure aceste traduceri, ele nu există.

Președintele fracțiunii PSRM în CMC a anunțat că Începând cu această săptămână, pentru a asigura un acces mai larg a locuitorilor Capitalei la informația ce ține de municipalitate, va fi asigurată traducerea tuturor documentelor importante și a altor informații relevante ce ține de primărie în limba rusă.

Ceban a mai precizat că, din luna septembrie, socialiștii vor asigura traducerea tuturor actelor normative și în limba engleză.

Grupul de traducători voluntari le va oferi locuitorilor și oaspeților Capitalei și consultații în limbile rusă și engleză.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).