Marcați
NOTE MAI BUNE LA BAC
Aproape 64 la sută dintre candidați au promovat sesiunea de bază a examenelor de bacalaureat din acest an. Este cu patru la sută mai mult față de anul trecut. Pentru prima dată, media generală la examen a ajuns la șapte. De asemenea, a crescut numărul absolvenților care au luat nota maximă la toate examenele. Dacă anul trecut trei absolvenți au primit nota 10 pe line, în acest an numărul lor s-a dublat. Deși a fost semnalată o greșeală științifică la testul de la limba română, directorul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, Anatol Topală, a declarat că nu s-a ținut cont de această remarcă, întrucât răspunsurile elevilor au demonstrat că nu au existat neclarități.

După ce au fost anunțate rezultatele preliminare ale sesiunii de bază, candidații au depus peste 11 mii de contestații. Acest număr este mai mic, în comparație cu anii precedenți. Cele mai multe contestații au fost depuse la limba și literatura română. Potrivit lui Anatol Topală, directorul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, în rezultatul examinării contestațiilor au fost majorate 3.005 note, ceea ce constituie 26% din numărul notelor contestate și 4.59% din numărul total de note acordate în sesiunea de bază a examenului de bacalaureat.

Numărul candidaților care au promovat examenul de bacalaureat a crescut cu 241, față de anul trecut. Cele mai bune rezultate au fost înregistrate de către liceenii de la profilul real.

Pentru candidații din licee media la examenul de bacalaureat este, pentru prima dată, nota 7,00, față de 6,83 în 2017. Doi liceeni din trei, care-și fac studiile la profilul real, au obținut o medie mai mare sau egală cu 7,00. Unul din trei absolvenți de la profil real au obținut o medie mai mare sau egală cu 8, a spus Topală.
În acest an, la bacalaureat s-au înscris peste 18 mii de candidați. Printre aceștia au fost aproape 11 mii de liceeni, peste patru mii de tineri din colegii și peste trei mii de restanțieri din sesiunea anterioară. Sesiunea suplimentară de bac va avea loc în perioada 16-23 iulie. Rezultatele preliminare vor fi anunțate în centrele de bac în 25 iulie, iar rezultatele finale - în data de 1 august.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).