Marcați
INVESTIȚII RUSEȘTI ÎN GĂGĂUZIA
O întreprindere din Găgăuzia a semnat un memorandum de cooperare cu un producător de tractoare și echipamente din regiunea Celeabinsk, Federația Rusă. În baza acestui document, partenerii urmează să construiască, până la finele acestui an, o linie de producere. Investitorul speră că va reuși să-și extindă producția, pentru a o livra în Turcia și țările din Europa de Est.

Întreprinderea din Celeabinsk produce tractoare mici și echipamente pentru acestea. Managerii uzinei au analizat mai multe țări pentru extinderea pe piața Europei de Est și au ales țara noastră. Investitorii speră că, grație relațiilor speciale dintre autoritățile găgăuze și cele de la Ankara, producția va fi livrată în condiții preferențiale pe piața Turciei.

Reprezentantul întreprinderii ”Uraleț”, Leonid Gheladii afirmă că, au ales Găgăuzia din motiv că are o amplasare geografică reușită, existența în apropiere a portului maritime și perspectiva de a ajunge Balcani și Turcia.

Partener al uzinei din Rusia este o întreprindere din Comrat, care are experiență în asamblarea tractoarelor din piese aduse din China și vânzarea lor pe piața moldovenească.

Antreprenorul de la Comrat, Andrei Gagauz speră să fie o cooperare productive și că în calitate de reprezentatnt al ”Uraleț” în Molodva se va strădui să promoveze această tehnică pe teritoriul întregii țări dar și peste hotare.

Reprezentanții uzinei din Celeabinsk spun că vor să asambleze primul tractor în Găgăuzia până la finele acestui an.

Găgăuzia dispune de experiență la asamblarea tractoarelor. În satul Tomai din raionul Ceadîr-Lunga există o linie de asamblare a tractoarelor din piese aduse din Belarus. Grație înființării acestei linii de producere, tractoarele asamblate sunt scutite de taxe vamale și costă cu 10-15 la sută mai puțin.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).