Marcați
Mesaj de felicitare pentru Nazarbaev
Președintele țării, Igor Dodon, l-a felicitat astăzi pe omologul său din Kazahstan, Nursultan Nazarbaev, cu ocazia zilei de naștere. Pe pagina Președinției, șeful statului i-a urat președintelui de la Astana realizări importante pe plan profesional, sănătate și succes în atingerea scopurilor propuse.

În mesajul adresat liderului de la Astana, Igor Dodon a menținat că legea supremă a Kazahstanului îi atribuie președintelui statutul de lider al națiunii, deoarece deține această funcție de la declararea independenței. De asemenea, Igor Dodon a menționat că aprecierea de care se bucură Nazarbaev este dovada unui efort asiduu, dăruirii și perseverenței pentru dezvoltarea socio-economică a țării și creșterea nivelului de viață. ”Încă în anii 90 ai secolului trecut, înțelegând cât de important este ca în lumea contemporană complicată țările trebuie nu doar să-și păstreze suveranitatea și independența, ci și să-și dezvolte potențialul economic, dumneavoastră ați propus în acest sens crearea unei asociații interstatale, bazate pe principiile voluntariatului și egalității. Ideea dumneavoastră a fost realizată odată cu înființarea Uniunii Economice Eurasiatice, în cadrul căreia Republica Moldova a primit statut de observator. Realizările în toate sferele ale poporului prieten kazah sunt apreciate la nivel înalt în Moldova și, fără îndoială, servesc exemplu viu și contribuie la un parteneriat mai extins între țările noastre”, a menționat Igor Dodon.

Președinte Kazahstanului s-a născut în data de 6 iulie 1940 și împlinește astăzi 78 de ani. Nursultan Nazarbaev deține funcția de președinte al Kazahstanului din anul 1991.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).