Marcați
Proces educational digitalizat
Un proiect pilot de digitalizare a procesului educațional va fi implementat în acest an în câteva școli din Capitală. Acestea vor activa doar în baza unui catalog și a unei agende electronice ale profesorilor și elevilor. Mai mult, în format electronic vor fi orarul lecțiilor, rapoartele profesorilor, fișele elevilor și graficele performanței academice. Inițiativa le aparține consilierilor municipali socialiști, care au organizat prima rundă de discuții privind implementarea proiectului.

Platforma electronică în instituțiile de învățământ a fost elaborată gratuit de către o companie privată din Capitală.

Potrivit lui Andrei Matcovschi, manager în proiecte IT, dacă elevul a întârziat la școală cu 15 minute, în special, când este vorba despre clasa a treia sau a patra, atunci părinții vor putea vedea imediat, să primească un sms. Elevii vor primi o agendă electronică, în care vor putea vedea notificări privind schimbările în orarul lecțiilor. Catalogul electronic este, probabil, unul dintre cele mai bune elemente pe care ni le oferă sistemul, deoarece pe suport de hârtie este o modalitate învechită. Să completezi un catalog online este mult mai comod, deoarece va putea fi accesat de pe orice dispozitiv și, doi, deoarece va putea fi trimis imediat absolut tuturor, a mai spus Matcovschi.

Noul proiect le va permite părinților să urmărească intrarea copiilor la școală sau ieșirea, notele, temele pentru acasă și comentariile profesorilor.

Consilierii socialiști susțin că toate sugestiile venite de la profesoril sau părinți privind implementarea acestui proiect vor fi analizate minuțios.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).