Marcați
Deputat: Situaţia creată avantajează dreapta pro-europeană
Situaţia creată după alegerile primarului capiutalei avantajează dreapta pro-europeană. Declarația a fost făcută de deputatul PSRM, Grigore Novac în cadrul unui interviu pentru TRIBUNA.

„Lor le trebuia inclusiv nevalidarea mandatului Primarului și ei au avut doar de câștigat din aceasta. De ce? Pentru ca să încalece acest val al protestelor, iar ceea ce au făcut arată că pentru ei miza este de a întinde aceste proteste până la alegerile parlamentare. Nu cred că protestele vor fi săptămânale – ele vor fi așa periodice, poate o dată la 2 săptămâni, având în vedere că suntem în perioada de vară, este perioada concediilor, plus la asta sunt lucrări agricole în câmp, sunt mai mulți factori care ne spun că nu vor fi proteste în masă, dar, cu siguranță, ele vor fi în toamnă și o să vedeți ce rating o să aibă Andrei Năstase. Va zice până atunci că iată chipurile Plahotniuc nu a permis să i se valideze mandatul, că i-au furat votul. Eu personal mi-am dorit că acest mandat să fie validat, să-i dăm posibilitatea lui Andrei Năstase să vină la Primărie să arate ce poate. Din punct de vedere politic s-a făcut o greşeală cu nevalidarea mandatului, dar pe de altă parte evident că instanța nu putea să facă excepție juridică în sens pentru că a fost încălcată legea”, a declarat Novac.

Potrivit deputatului, „în cazul dat ei au mers pe formula de a-l penaliza pe Năstase, dar nu este clar de ce l-au penalizat inclusiv pe Ion Ceban”. „Mă rog, Ion Ceban nu a făcut așa boroboațe cum le-a făcut Năstase, dar în consecință a fost penalizat și el”, a declarat Grigore Novac.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).