Marcați
Jucătorii şi antrenorul echipei de fotbal blocaţi într-o peşteră din Thailanda au fost găsiţi şi sunt în viaţă. Salvatorii au, însă, o veste proastă: Ar putea dura câteva luni
Cei 12 jucători ai echipei de fotbal de juniori şi antrenorul lor, găsiţi luni în viaţă de către salvatori, ar putea rămâne blocaţi în peşteră pentru câteva luni, sau ar putea să înveţe să folosească echipamentul scafandrilor pentru a ieşi la suprafaţă, relatează BBC.

Echipele de salvare încearcă să găsească o soluţie pentru scoaterea din peşteră a celor 13. Cea mai bună variantă momentan este să îi înveţe pe copii să folosească echipamentul scafandrilor pentru a putea ieşi din subteran. Dacă acest plan nu funcţionează, copiii ar putea rămâne blocaţi în peşteră pentru câteva luni, până nivelul apei va scădea.

Experţii i-au avertizat pe salvatori că este foarte riscant să transporte copiii prin coridoarele inundate şi noroioase ale peşterii, unde vizibilitatea este aproape de zero. Chiar dacă scafandrii îi vor învăţa să le folosească echipamentul, operaţiunea este foarte riscantă pentru persoane neexperimentate şi slăbite.

Grupul a fost găsit de către doi scafandri britanici după nouă zile, pe o porţiune uscată din peşteră, la aproximativ patru kilometri de ieşirea din peşteră. Salvatorii încearcă marţi să reducă nivelul apei şi să le ducă provizii.

Un oficial al armatei a declarat că este foarte posibil să fie nevoiţi să trimită provizii pentru cel puţin patru luni, relatează Reuters.

Salvatorii încearcă să instaleze linii telefonice şi de electricitate înăuntrul peşterii pentru a le oferi copiilor şansa să vorbească cu părinţii lor, a declarat guvernatorul provinciei Chiang Rai, Narongsak Osotthanakon.

Copiii, cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani şi antrenorul lor în vârstă de 25 de ani au fost declaraţi dispăruţi în data de 23 iunie. După ce aceştia au intrat în subteran, ploaia torenţială a cauzat inundarea peşterii.

MEDIAFAX
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).