Marcați
Asistentă medicală din Marea Britanie, arestată pentru uciderea mai multor bebeluşi
O asistentă medicală din Marea Britanie a fost arestată fiind suspectată de uciderea a opt bebeluşi şi că a încercat să ucidă alţi şase, în urma unei investigaţii ce a avut loc la o maternitate din nordul ţării, a anunţat marţi poliţia britanică, conform Reuters.

Aceasta a fost arestată după ce între martie 2015 şi iulie 2016 a cauzat moartea a 17 nou-născuţi şi rănirea altor 15 la maternitatea unui spital din oraşul Chester, Marea Britanie.

”Aceasta este o investigaţie extrem de complexă şi foarte delicată şi, după cum puteţi observa, trebuie să ne asigurăm că am făcut tot posibilul să stabilim în detaliu ce a dus la moartea acestor bebeluşi”, a transmis inspectorul Paul Haghes printr-un comunicat.

Investigaţia a fost iniţiată în luna mai a anului 2017, însă poliţia nu a dorit să ofere informaţii despre femeia arestată, doar au menţionat că este o persoană cu calificare în domeniul medical.

”A fost o perioadă extrem de dificilă pentru toate familiile implicate şi este important de amintit că, în mijlocul acesteia, se află familii îndurerate care caută răspunsuri cu privire la ceea ce s-a întâmplat cu copii lor”, a mai adăugat inspectorul Hughes.

Spitalul a transmis că a oferit suportul autorităţilor în această anchetă, adăugând că sunt încrezători că maternitatea este ”un loc sigur şi poate continua în forma sa actuală”.

”Solicitarea către poliţie pentru a ancheta acest caz nu a fost ceva ce am făcut uşor, dar trebuie să facem tot ce putem pentru a înţelege ce s-a întâmplat aici...”, a declarat directorul spitalului Ian Harvey.

MEDIAFAX
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).