Marcați
Socialiștii propun suplimente la salarii pentru trei categorii de angajați
Socialiștii din Consiliul Municipal Chișinău au elaborat trei proiecte de decizii ce prevăd stabilirea suplimentelor la salarii pentru angajaţii din domeniul culturii, din domeniul protecţiei drepturilor copilului şi din sfera socială. Anunțul a fost făcut de liderul fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban, în cadrul unei conferințe de presă.

Ion Ceban a menționat că, în campania electorală a promis că, indiferent de rezultatele scrutinului, vor continua să fie alături de oameni, alături de locuitorii capitalei şi de cei ce activează în structurile municipale, venind cu soluţii pentru problemele existente.

„Astfel, având în vedere situaţia creată în cadrul Direcţiei cultură din municipiul Chişinău privind elaborarea şi promovarea programelor complexe de acţiuni pentru ocrotirea şi dezvoltarea culturii, protejarea şi valorificarea patrimoniului istoric, cultural, protejarea oamenilor de artă, a instituţiilor de cultură şi asigurării funcţionalităţii acestora, venim cu propunerea stabilirii unui supliment în mărime de 40% la salariul de bază tarifar angajaţilor din domeniul culturii. În total de acest supliment vor beneficia 772 persoane, suma alocată fiind de 3100 mii lei. Suplimentul va fi achitat în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2018, iar banii au fost identificaţi în contul economiilor Direcţiei cultură. Cel de-al doilea proiect elaborat de noi ia în calcul situaţia creată în cadrul subdiviziunilor specializate din Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului şi necesitatea asigurării funcţionalităţii acestora. Angajaţilor din aceste subdiviziuni li se stabileşte un supliment la salariul de bază tarifar de 30%. De acest supliment vor beneficia 471 persoane, suma totală necesară fiind de 1700 mii lei. Suplimentul va fi acordat începând cu 1 iulie până la 31 decembrie 2018. Cheltuielile vor fi acoperire în contul economiilor formate în limita alocaţiilor prevăzute în 2018 pentru Direcţia respectivă”, a precizat socialistul.

Totodată, Ion Ceban a menționat că, pentru angajaţii din sfera socială propun stabilirea unui supliment în mărime de 40% la salariul de bază tarifar.

„De acest supliment vor beneficia 1292 persoane, suma totală fiind de 4159,54 mii lei. Şi acest supliment va fi achitat în perioada 1 iulie – 31 decembrie, iar banii au fost identificaţi de asemenea în limita bugetului prevăzut anterior pentru necesităţile Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate. În total de aceste trei decizii propuse de noi vor beneficia peste 2 300 de bugetari şi vreau să menţionez că noi nu doar am identificat banii, ci şi am coordonat aceste proiecte de decizii cu organele abilitate”, a menționat Ion Ceban.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).