Marcați
Vârstnici ajutați din suflet
Un azil pentru vârstnici a fost inaugurat zilele trecute în raionul Basarabeasca. Instituția socială se află în satul Sadaclia și este singura din acest raion. Lucrările de construcție au durat tocmai 13 ani, iar când au fost finalizate, autoritățile centrale au anunțat că nu vor aloca resurse financiare pentru activitatea azilului. Nici autoritățile locale nu dispun de banii necesari în acest sens. În ajutorul oamenilor și al administrației instituției a sărit Fundația de binefacere ”Din suflet” a primei doamne a țării, care a alocat 200 de mii de lei și a permis lansarea activității azilului.

Azilul din Sadaclia poate găzdui 16 oameni. Instituția dispune de camere spațioase, de mobilier nou și de grupuri sanitare. Președintele Igor Dodon i-a vizitat pe vârstnici, pentru a vedea condițiile în care sunt întreținuți.

Șeful statului a menționat că în raionul Vulcănești au fost susținute financiar mai multe obiecte de menire socială. Fundația ”Din Suflet” va continua să ofere sprijin în realizarea proiectelor care au ca obiectiv soluționarea problemelor cu care se confruntă cetățenii RM, a mai spus șeful statului.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).