Marcați
Prima ședință a grupului de lucru de colaborare între Comisia economică eurasiatică și Republica Moldova, începe la Moscova
Astăzi la Moscova începe prima ședință, după acordarea Republicii Moldova statutului de observator, a grupului de lucru privind colaborarea între Comisia economică eurasiatică și Republica Moldova. Grupul de lucru a fost creat în cadrul Memorandumului de colaborare între CEE și Republica Moldova din 3 aprilie 2017.

Aceasta e prima întrunire oficială a colaboratorilor Comisiei cu reprezentanții oficiali ai Republicii Moldova cu statutul de stat-observator pe lîngă Uniunea Economică Eurasiatică. Acest statut a fost acordat Republicii Moldova pe baza deciziei unanime a șefilor statelor-membre ale UEEA la summit-ul în Soci din 14 mai 2018.

Evenimentul are loc sub președinția Tatianei Valovaia, membru Colegiului pentru integrare și macro-economie din cadrul CEE, și a Elenei Gorelova, consilierul Președintelui Republicii Moldova pentru probleme economice. La întrunire mai participă deputatul Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Golovatiuc, dar și reprezentanții business-ului mare din Republica Moldova, organelor publice centrale și ale misiunilor diplomatice ale statelor UEEA acreditate în Federația Rusă.

Participanții vor discuta problemele ce țin de restabilirea plină a relațiilor comerciale între țările UEEA și Republica Moldova, aspectele cooperării în domeniul industrial și agroindustrial, regulamente noi în domeniul tehnic, în sfera implementării măsurilor sanitare și fitosanitare, în legislația vamală ținând cont de intrarea în vigoare a noului Cod Vamal al UEEA, dar și aspectele ce țin de agenda digitală.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).