Marcați
Dodon: Lupta dintre partidele pro-europene oferă mai multe șanse pentru victoria forțelor stataliste
Președintele țării a avut ieri un dialog în direct cu cetățenii. El a răspuns la întrebări și a explicat cui îi convine febra postelectorală din Capitală. Igor Dodon a povestit despre măsurile pe care le întreprinde pentru a-i ajuta pe conaționalii noștri aflați la muncă în Federația Rusă.

Potrivit șefului statului, lupta dintre partidele proeuropene reduce probabilitatea formării unei noi alianțe între aceste formațiuni și oferă mai multe șanse pentru victoria forțelor stataliste.

”Oamenii noștri, cei care sunt pentru Moldova, cei care votează pentru socialiști, pentru Dodon, trebuie să înțeleagă că asistăm acum la lupta dintre cei care s-au aflat la putere în ultimii nouă ani - proeuropenii cu proeuropeni. Și ei vor să formeze după asta o coaliție? Aș vrea s-o văd și pe asta. Vreau să văd asta. De aceea, dacă trebuie să le turnăm gaz pe foc, pentru ca să lupte mai mult, o vom face. Să se lupte. Vom vedea ce va ieși din asta. Vom urmări. Noi nu participăm la asta. Noi am recunoscut alegerile”, a declarat șeful statului.

Igor Dodon a abordat și situația de pe stânga eșichierului politic al țării. El a exclus categoric orice negocieri cu Renato Usatîi.
”Cu Usatîi, nu vom face niciodată coaliții. Usatîi este un spoiler, lucrează pentru serviciile speciale occidentale, cu scopul de a distruge stânga politică, așa cum a făcut-o la alegerile primarului de Chișinău. Cu partidul, dacă acolo va fi o altă conducere, normală, dacă ei vor accepta să discute despre ceva, conform acelor principii și dacă asta ne va fi interesant, vom comunica. Nu exclud. Însă cu acest bandit al anilor 90 noi nu avem despre ce să discutăm”, a menționat șeful statului.

Președintele țării a fost întrebat și despre soarta celor cinci hectare de teren, unde s-a aflat Stadionul Republican, despre care Guvernul a anunțat că urmează să ajungă în proprietatea Ambasadei SUA.

”I-am spus ambasadorului SUA că, în opinia mea, nu este corect și eu i-am propus să aștepte alegerile parlamentare - va fi o altă guvernare, alt Parlament, alt Guvern. Ne vom așeza cu ei, cu ambasadorul SUA, vom examina un alt teritoriu, care nu se va afla în centru, frumoasă, unde va fi mai multă verdeață. Consider că acest sector trebuie să rămână în proprietatea statului. Consider că el trebuie transmis de la balanța Guvernului la balanța Primăriei municipiului Chișinău. Să construiască acolo vreun parc, un centru cultural, terenuri de joacă și așa mai departe. Așa va fi mai correct”, a declarat Dodon.

O altă întrebare adresată șefului statului a vizat amnistierea moldovenilor care au încălcat anterior Articolul 27 din Legea federală a Rusiei privind regimul de intrare și ieșire. Igor Dodon a răspuns că planifică să plece la Moscova la mijlocul lunii iulie, pentru a participa la festivitatea de încheiere a Campionatului Mondial de Fotbal. În cadrul întrevederii cu Vladimir Putin, președintele țării va discuta și despre posibilitatea amnistierii concetățenilor noștri.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).