Marcați
Igor Dodon, în vizită de lucru în zona de centru a țării
Președintele Igor Dodon întreprinde o vizită de lucru în zona de centru a țării, în cadrul căreia se vai familiariza cu starea actuală a sectorului agroindustrial din zona respectivă, va vizita un lăcaș sfînt și o instituție preșcolară care a beneficiat de suport din partea Fundației de Binefacere a Primei Doamne.

Dat fiind faptul că astăzi creștinii ortodocși o cinstesc pe Sfînta Fericită Agafia, împreună cu Prima Doamnă, șeful statului a participat la slujba oficiată la Mănăstirea cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din satul Cușelăuca, raionul Șoldănești, unde se află moaștele Sfintei Agafia.

”Sfînta Fericită Agafia a avut o viață grea și suferindă, dar îndreptată spre slujirea lui Hristos. După mai mulți ani de cercetări a vieții acestei sfinte Fericita Agafia (Maranciuc) a fost canonizată de Biserica Ortodoxă din Moldova pe 24 septembrie 2016, iar ziua trecerii sale în neființă – 22 iunie – a fost stabilită drept ziua pomenirii”, a scris Igor Dodon pe rețelele de socializare.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).