Marcați
Ambasador american: Donald Trump se va întâlni cu regina Elizabeth a II-a în timpul vizitei în Marea Britanie
Preşedintele american Donald Trump va efectua în luna iulie o vizită în Marea Britanie, ocazie cu care se va întâlni şi cu regina Elizabeth a II-a a Regatului Unit, a declarat Wood Johnson, ambasadorul SUA la Londra, potrivit site-ului postului CNN.

"Trebuie să se întâlnească cu şeful statului. (...) Întâlnirea Majestăţii Sale este cel mai important lucru, pentru că este şeful statului, şi mai departe va depinde de ceea ce doreşte să facă preşedintele", a declarat Johnson pentru postul Sky News.

Potrivit publicaţiei The Sun, Guvernul britanic ar putea propune ca Trump să se întâlnească cu Regina Elizabeth a II-a la Castelul Windsor, o reşedinţă regală la vest de Londra, şi nu la Palatul Buckingham, pentru a evita eventualele proteste ce ar putea avea loc în timpul vizitei liderului SUA în Marea Britanie.

Trump urmează să aibă o întrevedere şi cu premierul britanic Theresa May, ce ar putea avea loc la Chequers, o reşedinţa de protocol din afara capitalei Marii Britanii.

Ambasadorul a mai afirmat că o echipă de oficiali de la Casa Albă vor sosi săptămâna viitoare în Marea Britanie pentru a stabili detaliile vizitei liderului american, programată să se desfăşoare pe data de 13 iulie.

Donald Trump este contestat masiv în Marea Britanie. În 2017, peste 1,8 milioane de britanici au semnat o petiţie prin care se opun unei vizite de stat a lui Donald Trump.

MEDIAFAX
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).