Marcați
Tariful la energia electrică a fost micșorat
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a decis astăzi ca tariful la energia electrică să fie micșorat cu 10%. Decizia a fost luată în urma solicitării grupului Fenosa de a reduce prețul la energia electrică cu puțin peste 5%.

Astfel, din 1 iulie, consumatorii casnici, conectaţi la reţelele de tensiune joasă deservite de Gas Natural Fenosa, vor plăti 1,79 lei/kWh, cu 20 de bani mai puţin ca în prezent.

Pentru consumatorii conectaţi la reţelele de tensiune medie tariful descreşte cu 22 de bani şi va alcătui 1,60 lei/kWh. Iar consumatorii conectaţi la reţelele de tensiune înaltă vor plăti 1,35 lei/kWh, cu 19 bani mai puţin faţă de tariful în vigoare.

La baza calculelor a stat preţul de procurare a energiei electrice stipulat în contractele pentru anul curent, tariful pentru serviciile de transport, costurile de bază aferente activităţii de distribuţie şi furnizare, dar şi pierderile de distribuţie înregistrate în 2017.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).