Marcați
Lege cotestată la CEDO
Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a înregistrat cererea depusă în data de 13 februarie 2018 de PP ”Exclusiv Media” SRL, fondatoarea postului NTV Moldova. Este vorba de contestarea legii care interzice redifuzarea în țara noastră a emisiunilor informativ-analitice din Federația Rusă. Confirmarea din partea CEDO a venit ieri, 11 iunie. În scrisoare se menționează că autorii contestației sunt invitați pentru a comunica deciziile relevante ale autorităților publice naționale asupra cazului.

Scandaloasa lege privind așa-zisa propagandă rusă a fost votată de Parlament în data de 7 decembrie 2017. În aceeași zi, documentul i-a fost expediat președintelui Igor Dodon pentru promulgare. Șeful statului a restituit-o însă Parlamentului, precizând că aceasta atentează la libertatea presei. În data de 22 decembrie 2017, Parlamentul a revotat legea, expediind-o repetat președintelui spre promulgare. Și de această dată, Igor Dodon a refuzat să o semneze. Ca urmare, în data de 5 ianuarie 2018, Curtea Constituţională a emis un aviz, prin care a acceptat demersul deputaţilor privind suspendarea din funcţie a șefului statului şi învestirea cu atribuţii de preşedinte a șefului Legislativului, Andrian Candu. Acesta din urmă a și pomulgat legea, în 10 ianuarie 2018. PP ”Exclusiv Media” SRL anunță că, în zilele următoare, va expedia în adresa CEDO hotărârea Curții Constituționale din 4 iunie 2018, prin care a fost considerată ca fiind constituțională legea antipropagandă.

Compania își reiterează poziția potrivit căreia acest document reprezintă un atac la libertatea presei și contravine angajamentelor asumate de țara noastră la nivel internațional.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).