Marcați
Președintele RM: Dacă mai rămân încă o dată la putere aşa-zişii pro-europeni, nu vom mai avea ce salva
În ultimul timp se discută deja deschis, inclusiv la nivel de conducători de misiuni diplomatice acreditate în RM, despre o nouă coaliţie de guvernare a partidelor ce-şi spun pro-europene. Însă, pentru a face o asemenea coaliţie trebuie ca partidele respective să aibă suficiente mandate în viitorul Parlament. Declarația a fost făcută de Președintele Igor Dodon în cadrul unui interviu pentru TRIBUNA.

”Acum ele nu le au şi toate sondajele de opinie arată că socialiştii vor obţine majoritatea. Aceleaşi sondaje arată că, dacă partidul condus de Maia Sandu şi cel condus de Vlad Plahotniuc trec în Parlament, atunci în cazul partidului condus de Andrei Năstase există multe semne de întrebare. De aceea, i s-a oferit Primăria Chişinău lui Andrei Năstase ca să-şi crească rating-ul şi să tragă după sine şi partidul. Nu exclud că au fost şi anumite sfaturi în acest sens de la occidentali, de cuvântul cărora ascultă şi guvernarea actuală, şi aşa-zisa opoziţie pro-europeană”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, șeful statului a ținut să amintească ce înseamnă pentru Moldova aşa-zisele coaliţii de guvernare pro-europene.

”Pot să vă amintesc aici şi de miliardul furat din sistemul bancar, şi de satele care au rămas pustii, şi de sutele de mii de oameni care au părăsit Moldova pentru totdeauna, şi de sărăcia, corupţia, justiţia controlată, economia distrusă, sistemul social pus pe butuci etc. Cam asta înseamnă „guvernare în stil pro-european” şi „arhitecţii” de peste hotare, care creează astfel de coaliţii în Moldova de la 2009 încoace, înţeleg foarte bine cu ce se ocupă ele şi unde au adus ţara”, a menționat Dodon.

Potrvit lui Igor Dodon, acțiunile partenerilor externi se explică prin faptul că Moldova îi interesează doar în scop geopolitic şi prea puţin le pasă de faptul că ţara e distrusă zi de zi, iar oamenii pleacă cu sutele de mii de aici.

”Lor le trebuie controlul total asupra Moldovei ca să ne poată folosi în jocurile care se fac la nivel regional şi mondial, iar cei care conduc de la 2009 încoace acceptă să fie folosiţi în aceste jocuri, mulţumindu-se cu recompensa ce le este oferită – posibilitatea de a fura în continuare ţara, de a se îmbogăţi pe spatele sărmanilor oameni”, a mai spus Președintele.

Igor Dodon a subliniat că dacă mai rămân încă o dată la putere aşa-zişii pro-europeni, măcar şi pentru un singur mandat, Moldova nu va mai putea fi salvată.

”Ţara e distrusă zi de zi şi uneori am impresia că acest lucru se face intenţionat, pentru ca oamenii să se dezamăgească, să spună că, decât un astfel de stat, mai bine deloc. Dar, greşesc amarnic cei care cred că vor reuşi să lichideze statalitatea Republicii Moldova. Marea majoritate a cetăţenilor îşi iubesc ţara şi, împreună cu ei, o vom salva, o vom readuce pe o cale de dezvoltare firească şi îi vom asigura viitorul pe care-l merită. Iar primul pas în această direcţie va fi făcut în alegerile parlamentare din acest an”, a conchis Igor Dodon.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).