Marcați
Turcia suspendă un acord cu Grecia în domeniul imigraţiei, pe fondul crizei bilaterale
Turcia a suspendat acordul cu Grecia privind readmisia imigranţilor extracomunitari, ca reacţie la decizia justiţiei elene de eliberare a patru militari turci implicaţi în complotul din iulie 2016, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Decizia a fost anunţată joi de ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, potrivit cotidianului Hurriyet.

Şeful diplomaţiei turce consideră "inacceptabilă" decizia justiţiei din Grecia de eliberare a celor patru militari.

Avioane de vânătoare turce au pătruns neautorizat în spaţiul aerian al Greciei, în ceea ce pare a fi un act de intimidare după ce justiţia elenă a eliberat militari turci acuzaţi de implicare în tentativa de lovitură de stat din 2016, informează ekathimerini.com. Autorităţile grece au anunţat marţi că avioane de vânătoare turce de tip F-16 au pătruns de şapte ori, în mod ilegal, în spaţiul aerian al Greciei, deasupra Mării Egee.

Incidentele au avut loc imediat după ce justiţia din Grecia a dispus eliberarea ultimilor patru militari turci acuzaţi de implicare în tentativa de lovitură de stat din iulie 2016. "Grecia a devenit un adăpost pentru autorii complotului", a comentat Ministerul turc de Externe. Opt militari turci au fugit cu un elicopter în Grecia imediat după eşecul complotului militar produs în Turcia pe 15 iulie 2016. Grecia a refuzat extrădarea lor în Turcia.

MEDIAFAX
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).