Marcați
Elevii alolingvi susțin astăzi primul examen din sesiunea de Bacalaureat
Peste 2900 de elevi alolingvi din țară susțin astăzi primul examen din sesiunea de Bacalaureat 2018, la disciplina limba și literatura română.

Candidații vor susține probele de examen în 92 de centre de bacalaureat, dintre care 30 de centre sunt instituite în municipiul Chișinău, iar 62 de centre în alte localități ale țării.

Cea de a doua probă de examen va avea loc pe 8 iunie, candidaţii vor susţine examenul la limba de instruire. Examenul la limba străină va fi susținut pe data de 12 iunie.

Pe 15 iunie, absolvenţii profilului real vor susţine examenul la matematică, cei de la profilul umanist – la Istoria românilor şi universală. Totodată, candidații de la instituțiile de învățământ cu profil arte sau sport vor susține proba de examen la disciplina de profil respectivă.

Examenul la disciplina la solicitare (geografie, fizică, chimie, biologie, matematică, istoria românilor și universală, informatică) se va desfășura la 19 iunie.

Ultimul examen din sesiunea de BAC 2018 va avea loc pe 22 iunie. În această zi, elevii de etnie bulgară, găgăuză și ucraineană vor susține proba la limba maternă. Durata unei probe de examen constituie trei ore astronomice.

Verificarea lucrărilor de examen va fi efectuată în perioada 5-26 iunie, iar rezultatele vor fi afişate în centrele de BAC, la data de 27 iunie. Candidații care nu vor fi de acord cu nota obținută, vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a depune contestațiile în centrele de bacalaureat (în zilele de 27 și 28 iunie). Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate la 6 iulie.

moldpres.md
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).