Marcați
Protest în fața Curții Constituționale, împotriva tentativei de a priva limba rusă de statutul de limbă de comunicare interetnică
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a desfășurat un protest în fața Curții Constituționale, față încercările de a priva limba rusă de statutul de limbă de comunicare interetnică.

Deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat că reacția va fi dură în caz de se ia o astfel de decizie de către Curtea Constituțională.

„Scrie negru pe alb că limba rusă are statutul de limbă de comunicare interetnică(...)Așteptăm decizia. Ar fi o încălcare dacă ar face acest lucru. Eu sunt categoric împotrivă și voi lupta până la capăt(...) Cu siguranță nu vom tolera această decizie. Vom veni cu reacții foarte dure. Noi suntem partid care reprezintă jumătate de alegători din această țară. Vom fi nevoiți să aplicăm și alte măsuri”, a menționat Vlad Batrîncea.

Amintim că Curtea Constituțională examinează astăzi sesizarea depusă de deputații liberali, privind controlul constituționalității unor prevederi referitoare la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).