Marcați
Absolvenții de gimnaziu susțin astăzi primul examen
Absolvenţii claselor a IX-a susțin astăzi primul examen la Limba și Literatura română. Sesiunea examenelor de absolvire a treptelor gimnaziale începe astăzi şi se va finaliza pe 14 iunie. Sesiunea de Bacalaureat se va desfășura în perioada 5-22 iunie, comunică MOLDPRES.

Solicitat de agenție, șeful Serviciului de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ion Mischevca, a specificat că la examenele de absolvire a claselor a IX-a au fost admişi 30411 elevi din 1111 instituţii de învăţământ. Primul examen de absolvire a treptei gimnaziale este susţinut astăzi la Limba și Literatura română. Urmează pe 7 iunie examenul la Matematică, 11 iunie – la limba de instruire și ultimul examen al absolvenților de gimnaziu va fi susținut pe data de 14 iunie la Istoria românilor şi Istoria universală.

Sesiunea de Bacalaureat va începe mâine, 5 iunie cu examenul la Limba şi Literatura română pentru (alolingvi). Pe data de 8 iunie va fi organizat examenul la limba de instruire pentru profilurile real, umanist, arte şi sport. Examenul la limba străină va fi susținut pe data de 12 iunie.

Pe 15 iunie, absolvenţii profilului real vor susţine examenul la Matematică, cei de la profilul umanist – la Istoria românilor şi universală. Cei de la arte şi sport vor susţine proba de profil. Pe 19 iunie urmează proba la solicitare. Ultimul examen este programat pentru data de 22 iunie, la limba şi literatura ucraineană, bulgară sau găgăuză.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).