Marcați
Poliţia croată a deschis focul asupra unei camionete cu migranţi, doi copii au fost răniţi
Poliţia croată a zădărnicit o încercare a unor migranţi de a trece ilegal frontiera dinspre Bosnia şi Herţegovina, lângă satul Donji Srb, în apropiere de oraşul Zadar, miercuri în jurul orei locale 22:00, informează agenţiile Hina şi AFP.

Poliţia a deschis focul asupra camionetei şi doi copii au fost răniţi, însă fără ca rănile să le pună viaţa în pericol.

Poliţia croată a primit în seara zilei de miercuri o informaţie cu privire la o camionetă cu numere de înmatriculare străine, suspectată că ar încerca să treacă ilegal oameni peste frontiera din Bosnia şi Herţegovina în Croaţia, în municipalitatea Donji Lapac, lângă Donji Srb. După două încercări nereuşite de a opri camioneta, poliţiştii au ridicat o barieră lângă satul Rastela şi au încercat să oprească camioneta cu ajutorul semnalelor sonore şi luminoase.

Şoferul a refuzat să oprească şi a continuat să conducă spre barieră, iar poliţiştii au tras mai multe focuri de armă spre camionetă pentru autoapărare, după care şoferul a sărit din maşină şi a fugit. El este căutat în continuare.

Poliţia croată a descoperit în camionetă 29 de migranţi din mai multe ţări, inclusiv doi copii cu răni provocate de focuri de armă şi alţi şapte oameni răniţi din cauza condusului imprudent.

Copiii răniţi au fost transferaţi la spitalul din oraşul Zadar şi sunt în prezent în stare stabilă, iar ceilalţi au primit îngrijiri în spitale din Zadar şi Gospic, a precizat poliţia.

AGERPRES
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).