Marcați
Mișcarea „Voievod” îndeamnă votanții să voteze cu Ion Ceban
Mișcarea națională „Voievod” îndeamnă locuitorii Chișinăului să iasă la vot pe 3 iunie și să-i dea o șansă candidatului Partidului Socialiștilor, Ion Ceban. Reprezentanții Mișcării consideră că Ion Ceban este un profesionist, are studii și vine cu un plan real de rezolvare a problemelor orașului.

Într-o conferință de presă la IPN, președintele Mișcării „Voievod”, Nicolae Pascaru, a spus că, după ce a analizat ofertele electorale, a constatat că între Ion Ceban și contracandidatul său, Andrei Năstase, se dă o bătălie foarte dură. Cu toate acestea, spre regret, candidatul PPPDA evită dezbaterile cu Ion Ceban, lipsind alegătorii de posibilitatea de a-i pune întrebări. Nicolae Pascaru ar vrea să-l întrebe pe Andrei Năstase dacă își va aduce în Republica Moldova familia stabilită în Germania și dacă nu îi este rușine să accepte susținerea oamenilor care au furat miliardul, „adică a lui Iurie Leancă, Maia Sandu sau Anatol Șalaru”. L-ar mai întreba despre cele 11 case pe care le deține și de ce a privatizat un monument cultural.

Nicolae Pascaru spune că Andrei Năstase și-a început activitatea politică cu acte de corupție, iar alegătorii ar trebui să se gândească dacă au nevoie în continuare de hoți la Primărie sau dacă este cazul să aleagă un om care știe să le rezolve problemele. „La cârma Primăriei trebuie să vină un om competent. Nu înțeleg cum Năstase intenționează să devină primar dacă nu iese la dezbateri. Oamenii așteaptă soluții la problemele lor”, a menționat Nicolae Pascaru.

Gheorghe Grozav, liderul organizației obștești „Tradiție și Patriotism”, s-a adresat tinerilor să iasă la vot. El și-a manifestat speranța că viitorul primar va fi preocupat de problemele pe care le are capitala și suburbiile și va întreprinde măsuri să le rezolve. El mai spune că primarul ar trebui să aibă și un Consiliu al Societății Civile, în care vor fi implicați oameni din comunitate.

Președintele organizației obștești „Scutul Moldovenesc", Igor Sârbu, își dorește la Primărie un om care vrea și poate să stârpească sistemul corupt. „Cum să permitem ca Primăria să ajungă pe mâna unui corupt? Orașul trebuie salvat”, a spus Igor Sârbu.

Cel de-al doilea tur al alegerilor locale noi în municipiul Chișinău va avea loc pe 3 iunie.

IPN
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).