Marcați
50% din echipele semifinaliste în Europa sunt din La Liga. Spaniolii au fost eliminați doar de compatrioți în acest an
Echipele din La Liga își iau iar partea leului și în acest an în competițiile continentale, la fel ca în ultimele sezoane. Din cele opt echipe calificate în semifinalele cupelor europene în acest an, jumătate sunt spaniole, câte două în fiecare competiție. Real Madrid și Atletico Madrid sunt în penultimul act al Champions League, în timp ce Sevilla și Villarreal sunt în ultimele patru în Europa League.

Mai mult, cele trei echipe spaniole care au fost eliminate în acest an din cupele europene au fost eliminate tot de formații din La Liga. Valencia a căzut în fața lui Athletic Bilbao în optimile UEL, pentru ca bascii să fie eliminați în turul următor de Sevilla. În fine, Barcelona a părăsit Liga Campionilor înainte de semifinale, fiind eliminată de Atletico Madrid, ”kryptonita” catalanilor în UCL.

În ultimele trei sezoane din cupele europene, echipele spaniole au disputat 46 de runde eliminatorii împotriva adversarilor din alte țări. De 43 de ori au ieșit învingători, un procent de aproape 93,5%!

Singurele echipe eliminate de adversari din alte campionate în ultimii trei ani au fost Real Sociedad (cu Krasnodar), Athletic Bilbao (cu Torino) și Real Madrid (cu Juventus).

Începând de aseară, Sevilla deține recordul de cele mai multe echipe spaniole eliminate din cupele europene în fazele eliminatorii: 7!

digisport.ro
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).