Marcați
Autorităţile filipineze neagă că reţeaua Stat Islamic ar fi ucis 100 de soldaţi
Autorităţile filipineze au numit "propagandă pură" revendicarea de către SI a unor atacuri în urma cărora ar fi murit zeci de soldaţi ai Guvernului, subliniind că nu există nicio dovadă care să facă legătura între rebelii musulmani din sudul ţării şi organizaţia teroristă, potrivit Reuters online.

Statul Filipine a anunţat că 46 de persoane au murit săptămâna aceasta, în confruntări între trupe şi rebeli ai unui grup numit Abu Sayyaf, pe insula Basilan.

Potrivit grupului american de informaţii SITE, organizaţia teroristă Stat Islamic a anunţat că a ucis aproximativ 100 de soldaţi filipinezi şi a aruncat în aer mai multe camioane care îi transportau.

Un purtător de cuvânt al armatei filipineze a spus că acestă revendicare de către Stat Islamic (SI) este propagandă şi că declaraţia făcută de organizaţie conţine multe "elemente contradictorii".

"Am pierdut doar 18 soldaţi, dar am eliminat 28 de membri ai grupului Abu Sayyaf, de sâmbătă, când au început confruntările. Soldaţii au continuat să îi urmărească şi nu vom înceta până când nu vom obţine o victorie decisisvă", a spus acesta.

Grupul Abu Sayyaf, cunoscut pentru răpiri, decapitări şi atacuri cu bombă, a publicat înregistrări video pe reţelele de socializare în care jura credinţă militanţilor Stat Islamic din Irak şi din Siria.

Purtătorul de cuvânt citat a spus că nu există nicio dovadă că reţeaua Stat Islamic ar avea legături cu grupul Abu Sayyaf.

MEDIAFAX.ro
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).