Marcați
Ion Ceban propune soluții pentru dezvoltarea mediului de afaceri din Capitală
Un oraş se poate dezvolta numai în condiţiile în care se dezvoltă şi mediul de afaceri. Declarația a fost făcută de candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, în cadrul unei conferință de presă, unde și-a prezentat soluţiile pentru dezvoltarea mediului de afaceri din capitală.

Potrivit candidatului PSRM, la implementarea soluțiilor pentru dezvoltarea mediului de afaceri din capitală, echipa sa va lucra cot la cot cu reprezentanţii business-ului.

„Chiar din primele zile, va fi instituit un Consiliu economic pe lângă Primarul general al capitalei, în care vor fi invitaţi să facă parte reprezentanţii notorii ai business-ului, dar şi experţi economici cu renume. Vom avea nu doar o abordare generală, ci şi abordări aparte pentru fiecare categorie: business-ul mare, business-ul mijlociu şi business-ul mic. Ce ține de business-ul mare: am anunţat deja că vom veni cu demersurile necesare şi vom facilita deschiderea unei noi subzone a FEZ „Expo-Business-Chișinău”; vom ajuta la crearea de noi parcuri industriale; vom crea un mecanism pentru punerea în aplicare a acordurilor de investiții între primărie și investitori strategici și vom oferi sprijin administrativ proiectelor economice. Până în luna februarie 2019, să elaborăm și să prezentăm publicului „Cartea de investiții a Chișinăului”, dar și crearea unei „Agenții de dezvoltare a Chișinăului””, a menționat Ion Ceban.

Ion Ceban susține că va veni și cu alte măsuri.

„Lansarea unui program municipal pentru cei ce vor dori să-şi înfiinţeze o afacere, în special pentru tineri. La fel, lansarea unui amplu program municipal de îmbunătăţire a condiţiilor de activitate în pieţe, acolo unde-şi desfăşoară activitatea preponderent reprezentanţii micului business. Efectuarea unui studiu amplu în urma căruia vom veni cu propuneri concrete pentru ca documentele și autorizațiile necesare pentru desfășurarea afacerilor să fie obținute cât mai deschis și cât mai rapid. Revizuirea cadrului de efectuare a controalelor cărora sunt supuşi agenţii economici, astfel încât presiunea pe care o suportă ei să scadă, în paralel fiind reduse posibilităţile de abuz, care, în final, dau naştere actelor de corupţie. Instituirea unei linii fierbinţi la care reprezentanţii business-ului să poată semnala toate abaterile şi situaţiile ieşite din comun, reglementarea cărora ţine de municipalitate. Toate aceste acţiuni vor ajuta în special business-ul mic şi mijlociu din capitală”, a punctat candidatul.

Ion Ceban a mai spus că vo fi organizate periodic forumuri de afaceri, caree vor permite antreprenorilor să-şi găsească noi parteneri și să identifice noi oportunităţi de dezvoltare.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).