Marcați
Soluţii pentru gospodărirea locativ-comunală din Chişinău, prezentate de Ion Ceban
Domeniul gospodăririi locativ-comunale din Chişinău se confruntă la moment cu grave probleme – începînd de la dotarea tehnică şi capacitatea de reacţie a subdiviziunilor specializate şi terminînd cu condiţiile de activitate ale angajaţilor. Declarația a fost făcută de candidatul PSRM la funcția de primar al Chișinăului, Ion Ceban în cadrul unei conferințe de presă. În context, candidatul socialiștilor își propune să acorde domeniului respectiv maximă atenţie, deoarece fără redresarea situaţiei care este aici, nu se va putea vorbi despre dezvoltarea capitalei per ansamblu.

”În primul rînd, vom demara o amplă inventariere în domeniul gospodăririi locativ-comunale. În paralel, vom efectua auditul fiecărei întreprinderi ce activează în acest domeniu. O altă măsură, cu care vom veni în mod obligatoriu, va fi o amplă reorganizare în domeniu. Dintre cele 23 de întreprinderi, practic, majoritatea sînt în insolvabilitate și nu pot face față problemelor. E binevenită reorganizarea lor, în aproximativ 5 întreprinderi, care să genereze eficiență în domeniu”, a declarat Ion Ceban.

O direcție prioritară în activitatea lui Ion Ceban va fi și dotarea tehnică corespunzătoare a întreprinderilor respective.

”Evident, nu putem vorbi doar despre eficientizarea activităţii întreprinderilor, făcînd abstracție de cei ce muncesc în cadrul lor. Considerăm absolut real ca, după reforma în acest domeniu, să identificăm posibilitatea de a majora salariile angajaților. De asemenea, ne propunem drept scop să-i asigurăm cu tichete de masă”, a mai spus Ceban.

Pentru a atrage tineri specialiști în domeniu, Ion Ceban intenționează să vină cu propuneri concrete privind asigurarea lor cu spațiu locativ-dacă nu pentru totdeauna, cel puțin pe durata aflării în serviciu.

”Totodată, pentru noi contează enorm şi calificarea angajaților din sfera gospodăririi locativ-comunale. Vom încheia parteneriate cu serviciile similare din cadrul altor municipii de peste hotare, organizînd preluarea celor mai bune practici”, a menționat socialistul.

”Noi venim cu o nouă abordare și cu acțiuni concrete pentru ameliorarea situației în domeniul gospodăririi locativ-comunale din Chişinău. Și acest lucru se va întîmpla chiar din primele zile după ce voi prelua mandatul de Primar general al capitalei”, a conchis Ion Ceban.

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).