Marcați
Internetul şi telefonia mobilă domină piaţa serviciilor de comunicaţii electronice din Moldova
Anul trecut, peste 2,3 milioane de moldoveni au folosit internetul, iar durata medie a discuțiilor la telefonul mobil a ajuns la 226 de minute, în creștere cu șapte la sută față de anul precedent. Potrivit raportului anual, prezentat de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei, telefonia fixă devine un serviciu utilizat tot mai rar.

Cel mai solicitat serviciu de pe piața tehnologiilor informaționale a fost, în 2015, internetul. Satisticile oficiale arată că fiecare al doilea locuitor a utilizat fie internetul mobil, fie cel fix. Reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei explică acest lucru prin accesibilitatea acestui serviciu și posibilitățile pe care le oferă.

"Lumea civilizată ultilizează orice nivel de comunicare pe baza accesului global, a accesului la internet. Accesul la internet asigură prestarea serviciilor şi ca acces de bază şi ca serviciu cu valoare adăugată", susține Piotr Mura, șef direcție ANRCETI.

Numărul celor care au folosit telefonul mobil a scăzut nesemnificativ. totuși, a crescut durata convorbirilor. Cei peste 3,7 milioane de utilizatori activi au vorbit, în total, aproximativ șase milioane de minute. În același timp, telefonul fix este folosit de către moldoveni tor mai rar.

Experţii estimează pentru 2016 o creştere a vânzărilor pe piața serviciilor de internet fix şi mobil, în timp pe piaţa de telefonie mobilă şi fixă indicatorii se vor menține la nivelul anului trecut.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).