Marcați
Igor Dodon, în vizită la complexul istorico-cultural din Hîncești – Conacul lui Manuc Bey
În drum de la Comrat spre Chișinău, Președintele Igor Dodon a vizitat complexul istorico-cultural din Hîncești – Conacul lui Manuc Bey, care a fost restaurat după decenii de degradare și distrugere. Este un complex arhitectural unic, care a fost construit în secolul XIX și lăsat poporului Moldovei de către faimosul diplomat și negustor de origine armeană Emanuel Mirzaian, intrat în istorie cu prenumele Manuc Bey.

”Pentru prima dată am vizitat acest Conac și am rămas profund impresionat. M-am convins și de această dată că avem locuri frumoase în Moldova și avem cu ce ne mîndri. Le-am adus mulțumiri partenerilor europeni, administrației raionale și locuitorilor - tuturor cu eforturile cărora palatul a fost salvat și reînnoit. Astăzi Conacul lui Manuc-Bey este un centru cultural important de nivel național și un obiectiv turistic cu perspective bune”, a menționat șeful statului pe o rețea de socializare.

Igor Dodon s-a arătat convins că trebuie să acordăm o atenție sporită restaurării monumentelor culturale și istorice, astfel încît țara noastră să fie și mai atractivă pentru locuitorii ei și oaspeții din străinătate.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).