Marcați
Traseul Chișinău-Giurgiulești, un coșmar pentru șoferi
O porțiune cu lungimea de 20 de kilometri de pe traseul național Chișinău-Giurgiulești s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru șoferi. Segmentul de drum, aflat între raioanele Taraclia și Vulcănești a fost reparat, ultima dată, în perioada sovietică. Din cauza stării proaste a șoselei, conducătorii auto sunt puși în fața dilemei: fie își distrug mașinile, fie ocolesc această porțiune, iar asta înseamnă 50 de kilometru în plus.

Încă în anul 2012, Guvernul a promis că va repara, pe banii europenilor, principalul traseu din sudul țării. Proiectul prevedea și reparația porțiunii de drum din raionul Vulcănești, precum și construcția unei centuri de ocolire - șoseaua Vulcănești. Toate promisiunile au rămas, însă, un vis.

„Este bătaie de joc. Este imposibil să te deplasezi. Plătim mai mult pentru revizia tehnică, dar fără vreun rezultat. Din cauza acestui drum, ni se deteriorează cauciucurile”, spune un șofer.

Administrația raionului Vulcănești este la fel de nemulțumită. Compania din România, care a câștigat mai multe licitații, nu face față lucrărilor.

„Se întâmplă din cauză că lucrările de pe acea porțiune de drum Comrat-Ciumai, care urma să fie reparată în perioada 2012-2014, încă nu au fost finalizate. Din această cauză, antreprenorul nu va începe lucrările de reparație a drumului Ciumai-Vulcănești. Licitațiile pentru cele două segmente le-a câștigat aceeași companie”, susține Fiodor Terzi, președintele raionului Vulcănești.

Compania responsabilă de reparația drumului și-a asumat angajamentul de a finaliza lucrările până la finele lunii august. Reprezentanții Ministerului Transporturilor spun, însă, că șansele ca acest volum să fie executat în termenele stabilite sunt tot mai mici. Asta pentru că, până acum, compania a începlinit doar patru la sută din ceea ce și-a propus.

Traseul M3 Chișinău-Giurgiulești are lungimea de 215 kilometri. De reparația porțiunii de drum Ciumai-Vulcănești se ocupă o companie din România. Valoarea proiectului este de 18,8 milioane de euro.

НТВ Молдова
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).