Marcați
Noi facilități la exportul de mărfuri pentru agenții economici din regiunea transnistreană
Agenții economici din regiunea transnistreană vor beneficia de noi facilități la exportul de mărfuri prin punctul comun de control „Cuciurgan-Pervomaisc”.

Potrivit Serviciului Vamal, pentru prima dată, certificatul de origine preferențială va putea fi eliberat odată cu depunerea declarației vamale de export.

Datorită modificărilor operate de către Serviciul Vamal, agenții economici vor economisi timp și resurse, fiind exclusă necesitatea deplasării în cadrul unui post vamal intern pentru obținerea certificatelor de origine.

Controlul comun la punctul de trecere a frontierei „Cuciurgan-Pervomaisc” a demarat la 17 iulie 2017. Potrivit acordurilor, etapa inițială a presupus efectuarea controlului și vămuirii mărfurilor doar asupra operațiunilor de export și reexport. Ulterior, la data de 18 aprilie, controlul comun a fost aplicat și asupra operațiunilor de import, reimport și tranzit.

Până în prezent, prin acest punct de trecere, au fost operate circa o sută de exporturi și peste 450 de importuri.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).