Marcați
Dodon: Trebuie să cinstim fiecare veteran care a luptat pentru Marea Victorie
Igor Dodon a participat la concertul festiv organizat sub egida Președintelui Republicii Moldova, cu prilejul aniversării a 73-a a Marii Victorii, care s-a desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale.

Oamenii prezenți la eveniment au fredonat melodiile anilor de război împreună cu interpreți din Moldova, legendara formaţie „Zdob şi Zdub” și oaspeții speciali veniți din Federația Rusă - Oleg Gazmanov și Denis Maidanov.

În cadrul evenimentului, șeful statului a înmînat cea mai înaltă distincție de stat „Ordinul Republicii”, unui grup de veterani care au luptat în Marele Război pentru Apărarea Patriei din anii 1941-1945.

”Trebuie să cinstim fiecare veteran care a luptat pentru Marea Victorie, să le slăvim faptele eroice și să transmitem viitoarelor generații adevărul despre prețul real al libertății. Reiterez, poporul care nu-și cunoaște și nu-și respectă trecutul, nu are viitor”, a menționat Igor Dodon.

Igor Dodon a invitat toți locuitorii și oaspeții capitalei să participe la Marşul memoriei „Regimentul nemuritor” care se va desfășura astăzi, 9 mai, în Chișinău.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).