Marcați
Milos Zeman afirmă că agentul neurotoxic Novichok a fost produs în cantităţi mici în Cehia
Mici cantităţi de Novichok, un agent neurotoxic, a fost produs şi depozitat în Republica Cehă, a declarat joi preşedintele ceh Milos Zeman pentru un post de televiziune naţională, relatează site-ul agenţiei Tass.

"Am produs şi depozitat agentul neurotoxic Novichok, dar în cantităţi nesemnificative. Ştim unde şi când. Nu suntem ipocriţi. Nu ar trebui să minţim despre asta", a declarat preşedintele.

Şeful statului ceh a cerut Serviciilor de Informaţii să cerceteze dacă substanţa chimică folosită în atacul de la Salisbury ar fi putut fi produsă în Republica Cehă.

Administraţia Vladimir Putin a respins acuzaţiile privind implicarea în atac, explicând că sursa substanţei neurotoxice trebuie căutată în Marea Britanie, ori în ţări precum Cehia, Slovacia, Statele Unite şi Suedia.

"Anul trecut, în luna noiembrie, institutul Ministerului Apărării a testat o substanţă de tip A-230. Cantitatea era nesemnificativă. După test, a fost distrusă în totalitate", a recunoscut Zeman.

MEDIAFAX
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).