Marcați
Soarta școlii de hipism din Capitală rămâne incertă.
Reprezentanții școlii de hipism spun că, în 2011, primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, i-a eliberat companiei „Alba Rex” autorizație pentru construcția unei benzinării și spălătorii auto pe teritoriul instituției. Asta deși terenul pe care se află a ajuns în proprietatea Primăriei abia în 2012.

„Vedeți singuri că aici e o încălcare foarte gravă. Plus la toate temeiurile înscrierii contractelor acestora a fost o lege care a fost declarată neconstituțională încă șase ani până la ceea cum o fost înscris terenul acesta în imobilul Primăriei Chișinău” , susține Valeriu Papanaga, președintele clubului sportiv de hipism pentru copii și juniori.

În apărarea școlii au sărit și unii deputați.
„Primăria Municipiului Chișinău a înstrăinat ilegal un teren ce nu-i aparține, ci îi aparține statului, adică, Ministerului Agriculturii. Ca urmare, au mers și celelalte combinații și scheme de înstrăinare a terenului. Ca rezultat, a avut de suferit școala de hipism”, declară deputatul Oleg Sava.

Reprezentanții Primăriei Capitalei, dar și cei ai companiei care intenționează să construiască benzinăria nu s-au prezentat niciodată la ședințele de judecată, care au început în luna martie a anului trecut. Reprezentanții școlii de hipism spun că autoritățile încearcă să tergiverseze luarea unei decizii în acest sens.

„Tergiversarea nu a fost din cauza instanței de judecată, dar a fost din cauza pârâtului „Alba Rex” și pârâtului Consiliului Municipal și Primăria Chișinău, care din anumite motive pe care nu le înțelegem nu s-au prezentat la ședințele de judecată și am examinat cauza în lipsa lor până la momentul de față”, spune Ghenadie Bortă, avocatul Școlii de Hipism.

Pronunțarea hotărârii în acest caz a fost contramandată pentru data de 20 aprilie. Școala de hipism ocupă o suprafață de două hectare și are în întreținere aproximativ 100 de cai.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).