Marcați
CFM închide 14 stații de cale ferată
Paisprezece stații de cale ferată, care generează cheltuieli nejustificate de întreținere, vor fi închise, la propunerea întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova”. Acțiunile se înscriu în procesul de optimizare a cheltuielilor întreprinderii.

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 13 aprilie, o decizie prin care este exclusă obligativitatea de a coordona închiderea stațiilor de cale ferată cu autoritățile publice locale, transmite IPN.

CFM menționează că cele stații 14 stații care vor fi închise nu dispun de dotările corespunzătoare, iar întreprinderea pierde nejustificat 20-25 de milioane de lei anual pentru întreținerea lor. Este vorba despre stațiile: Halta (km 111 şi km 1507), Zaim, Kulima, Greceni, Kiriutnea, Mereni, Bahmut, Hiliuţ, Glodeni-Răuțel-Glodeni, Târdea, Cobâlea, Ghizdita şi Hadjimus. Angajații acestora vor fi transferați să lucreze la alte stații din apropiere.

CFM menționează că închiderea stațiilor nu va conduce la modificarea rutelor trenurilor.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).