Marcați
Siria: 'Prioritatea este de a evita' un conflict ruso-american
"Prioritatea este de a evita pericolul unui război", a afirmat joi ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia, la finalul unei reuniuni cu uşile închise a membrilor Consiliului de Securitate, consacrată Siriei, relatează AFP.

Întrebat dacă acesta ar putea fi un război între Statele Unite şi Rusia, reprezentantul Moscovei a răspuns: "Nu putem exclude nicio posibilitate".

Propunerea Suediei asupra unei rezoluţii pentru o misiune de dezarmare chimică în Siria nu a fost abordată în cursul reuniunii.

Potrivit unor surse diplomatice, această propunere a fost respinsă în principal de Statele Unite, Franţa, Marea Britanie şi Olanda, pentru că ea nu impune crearea unui mecanism de anchetă asupra presupuselor atacuri chimice ce ar fi avut loc sâmbătă la Douma.

Subiectul reuniunii de joi a fost "politica agresivă a unor dintre membrii Consiliului", a declarat Vasili Nebenzia.

"Ameninţările sunt o încălcare a Cartei Naţiunilor Unite", a adăugat el, subliniind că o intervenţie militară occidentală ar fi "foarte periculoasă pentru că militarii noştri sunt acolo".

Diplomatul rus a mai informat că ţara sa a cerut o reuniune publică a Consiliului de Securitate privind Siria în prezenţa secretarului general al ONU, Antonio Guterres. Aceasta ar urma să aibă loc vineri.

AGERPRES
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).