Marcați
Ceban: Dezvoltarea Chișinăului este posibilă doar prin crearea unui potențial industrial-științific durabil
De această părere este candidatul PSRM pentru funcția de primar al Capitalei, Ion Ceban. De aceea, unul dintre obiectivele lui prioritare este susținerea structurilor care vor manifesta dorința de a dezvolta aceste sfere de activitate. Mai mult, Ceban propune ca una dintre principalele zone ale municipiului, cea de sud, să devină zonă cu profil recreativ-sportiv.

În planul strategic de dezvoltare a Capitalei pe termen lung, Ion Ceban propune ca întreprinderile, parcurile tennice și complexele științifico-industriale să fie localizate în Zona Economică Liberă, care urmează să se dezvolte activ în următorii ani.

”Când vom avea structurile care vor dezvolta factorul de constituire al orașului, inclusiv baza de cercetare - parcuri tehnologice, zone economice și vom merge serios în întâmpinarea acestora în teren, cu facilități, în viitor, acestea ne vor permite să dezvoltăm baza de deservire - comerțul, alimentația, sfera socială. Conceptul nostru implică, de asemenea, dezvoltarea acelor industrii care se află într-o situație catastrofală. Printre acestea se numără industria mobilei, industria textilă, producția farmaceutică, producția de uleiuri esențiale, industria construcțiilor și multe altele”, a declarat Ion Ceban.

Pe direcția sudică a Capitalei, de-a lungul șoselei Ialoveni, între şoseaua Poltava şi şoseaua Hânceşti, Ceban propune construcția unui stadion cu o capacitate de 35.000 de locuri, dar şi a unui bazin de înot de 50 metri, ambele la standarde internaționale. Planul ambițios al candidatului PSRM include și construcția unui palat al sporturilor de iarnă, a corturilor pentru tenis, a stadioanelor acoperite, a terenurilor pentru golf, a unui hotel, precum şi a tuturor obiectelor asociate necesare. Ceban mai consideră reală și necesară funcționarea funicularelor în Capitală.

”Trebuie să reconstruim funicularul ruinat și care se află într-o stare deplorabilă în sectorul Buiucani. Lând în considerare și terenurile deluroase ale Chișinăului și, de asemenea, să oferim funiculare noi între Ciocana și Râșcani, Poșta Veche și, în viitor, între alte zone rezidențiale ale orașului. Concepția noastră principală este ”Orașul pentru orășeni”. Anume pentru toți locuitorii municipiului. Anume acest scop este pus în planul ambițios de dezvoltare pentru următorii 20 de ani”, a menționat candidatul PSRM pentru funcția de primar al Capitalei.

Anterior, Ion Ceban a declarat că municipiul Chișinău a degradat și necesită aducerea celor mai bune practici din regiune, pentru a ieși din haos și a se dezvolta. În acest sens, el a convenit asupra încheierii mai multor acorduri de cooperare cu administrațiile metropolelor Baku, Minsk și Budapesta, pe care le-a vizitat săptămâna trecută.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).