Marcați
Boxerii moldoveni au repurtat patru victorii la turneul din Samsun
Boxerii moldoveni Alexei Zavatin (plus 91 kg), Daniil Platanovschi (49 kg), Valeriu Sîrbu (75 kg), Iulia Coroli (51 kg) au repurtat victorii în runda inaugurală a turneului de la Samsun (Turcia), dar numai doi dintre ei vor continua să lupte în continuare pentru a intra în posesia biletelor olimpice de acreditare.

Asta pentru că Zavatin și Coroli au cedat în următoarea etapă a concursului, desfășurată ieri seara.

Alexandru Rîșcan (52 kg), Dumitru Galogoț (64 kg) au suferit înfrîngeri în primele meciuri disputate.

Astăzi se vor încadra în concurs Veaceslav Gojan (56 kg), Dorin Bucșa (60 kg), Vasile Belous (69 kg) și va susține al doilea meci Valeriu Sîrbu.

Primii trei clasați în fiecare categorie de greutate se învrednicesc de dreptul de a participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august). ”Obiectivul este să obținem un bilet olimpic de acreditare”, a declarat pentru agenție în ajunul deplasării la turneu antrenorul lotului național, Petru Caduc.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008) și campion european (Ankara, 2011).

moldpres
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).