Marcați
Ion Ceban s-a întâlnit cu primarul orașului Baku
Capitala Azerbaidjanului este un model de dezvoltare pentru municipiul Chișinău. De această părere este candidatul PSRM pentru funcția de primar al Capitalei, Ion Ceban. El a făcut această constatare în urma vizitei pe care o întreprinde la Baku, unde s-a întâlnit cu primarul acestui oraș. Candidatul PSRM a precizat că Baku este o capitală dezvoltată, în primul rând, grație voinței și competenței autorităților locale, care au elaborat un plan concret de dezvoltare, și nu grație resurselor financiare de care dispune.

Într-o postare pe facebook, Ion Ceban a precizat că, de la prima sa vizită la Baku, din 2005, Capitala Azerbaidjanului s-a transformat într-un oraș de poveste. El și-a exprimat regretul că, în aceeași perioadă, Chișinăul a degradat și continuă să se degradeze. În acest sens, candidatul PSRM a precizat că a discutat cu primarul orașului Baku despre mai multe proiecte. Este vorba, în special, despre amenajarea spațiilor verzi.

”Orașul Baku este un exemplu de urmat, în ceea ce privește reformarea Capitalei noastre. Şi nu mai trebuie de făcut trimiteri la faptul că Azerbaidjanul are resurse proprii. În acest sens, este vorba, în primul rând, de voință, de dorință, de competență şi de necesitatea elaborării unui plan complex de transformări. Am examinat mai multe proiecte. Mi-au plăcut mult proiectele ce țin de înverzire. Practic, peste tot unde erau planificate construcții, s-a renunțat la aceste intenții, decizia fiind luată în favoarea creării parcurilor şi locurilor publice. Vom dezvolta cooperarea între cele două capitale. Sunt convins că ne stă în puteri să schimbăm Chişinăul în bine, la fel cum s-a întâmplat cu oraşul Baku şi multe alte oraşe frumoase. Şi noi vom reuşi”, a subliniat Ceban.

Candidatul PSRM a mai spus că primarul orașului Baku, Hacibala Abutalibov, i-a propus Chișinăului sprijin în domeniile economie, cultură, educație, precum și în plan urbanistic. În context, Ion Ceban i-a adresat o invitație lui Abutalibov să viziteze Moldova în cel mai apropiat timp.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).